De Praktijk

Even Voorstellen:
Ik ben Aline Peters en 33 jaar, samenwonend en moeder van 2 jongens. Ik ben 13,5 jaar werkzaam geweest in de kinderopvang. Door de recessie moest onze locatie sluiten en kwam ik zonder baan te zitten. Omdat het in mijn branche moeilijk was om een baan te vinden was het voor mij tijd om het roer helemaal om te gooien! Het vak tot pedicure sprak me altijd al aan maar het was er nooit van gekomen om er verder in te gaan omdat ik het in de kinderopvang ook naar mijn zin had. Dit was de tijd!

In maart 2014 ben ik met de opleiding tot basis pedicure gestart bij Voetkundig Centrum Achterhoek in Doetinchem. In april 2015 heb ik met goed gevolg en veel plezier de opleiding afgerond en mag ik mij pedicure noemen. Ik ben meteen in april 2015 verder gegaan met studeren tot medische pedicure en sinds 14 maart 2016 mag ik mij officieel medische pedicure noemen.

Als medisch pedicure houd ik mij, net als de pedicure, bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen.
Daarnaast voer ik als medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit , zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit, kanker) of andere oorzaken ( o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties.

Afhankelijk van de klachten van de cliënt voer ik als medisch pedicure de passende specialistische behandeling uit. Ik ken de juiste technieken, materialen en werkvolgorde. Om locaties aan de voet drukvrij te leggen pas ik anti-druktechnieken toe of vervaardig ortheses. Ik breng nagelprotheses aan en voer nagelreparaties uit.

Om de nagel te reguleren plaats ik nagelbeugels. Ook is de medisch pedicure op de hoogte van de verschillende contra-indicaties, waarbij deze behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering. Als medisch pedicure weet ik wanneer ik moet doorverwijzen naar andere disciplines, uiteraard via de desbetreffende huisarts.

Als medisch pedicure ben ik in staat om op adequate wijze kwaliteit-, veiligheid-, arbo-, en milieubeleid voor mijn eigen bedrijf te ontwikkelen, hieraan richting te geven en het te borgen binnen mijn bedrijf, zodat gewerkt wordt volgens de geldende bedrijfsrichtlijnen en procedures. Ik werk op vakkundige wijze volgens de code van de voetverzorger van het HBA (Hoofd Bedrijfschap Ambachten)

Vanaf 1 januari 2009 staan alle (medisch) pedicures, als zij aan de toelatingseisen voldoen, vermeld in het Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP). Zorgverleners en consumenten kunnen hier gericht zoeken naar pedicures,gespecialiseerd in de zorg. Voor zorgverzekeraars biedt registratie in het KRP garantie voor de kwaliteit van de geregistreerde pedicures. Om geregistreerd te blijven in het KRP moet ik binnen een periode van 3 jaar een bepaald aantal accreditatiepunten behalen. Dit houdt in dat ik als (medisch) pedicure gedurende deze 3 jaar verschillende seminars, congressen en workshops kan volgen, waaraan punten zullen worden toegekend.

Ik kan u ook voorzien van een  gellak of een french manicure (wit randje aan de bovenkant van de nagels) op de nagels van de voeten.  Als u rond de zomer met mooie verzorgde voeten in slippers wilt en niet elke paar dagen wilt lakken is dit een mooie uitkomst! Dit blijft een paar weken zitten.

Mijn praktijk is gevestigd aan de Stokkumseweg 17 te ‘s-Heerenberg. U kunt daar in een hygiënische omgeving lekker genieten van een voetbehandeling in een comfortabele stoel. De ingang van de praktijk is aan de linkerzijde van de woning. U kunt plaats nemen in de wachtkamer die ik deel samen met de praktijk voor oefentherapie Montferland. Mocht het moeilijk zijn om naar de praktijk te komen ben ik ook bereid om naar u toe te komen.
Mijn doel is u van een prettige voetbehandeling te voorzien en u van uw klachten af te helpen. Zo kunt u weer met mooie prettig voelende voeten door het leven stappen!

Ik heet u graag welkom in mijn praktijk!

Leuke tip: ik kom ook graag (eventueel samen met een andere pedicure) op een baby shower of vrijgezellenfeest pedicure. Een lekkere behandeling of mooie nagels maken met french manicure is een leuke verwennerij!